Summerfeeling

"Ikke hat meg fordi jeg er tynn"

Dette innlegget har lenge vært i tankene mine, men jeg har aldri klart å formulere meg rikitg. Det er ting jeg vil skrive om, så det blir mye tekst denne gangen. Det handler om sommerkroppen 2013 og det enorme kroppspresset som er mye større i år enn det har vært før. Hver sommer har det vært snakk om sommerkroppen. Alle begynner å trene når sommeren nærmer seg, men det har aldri vært så ekstremt. I år har det tatt fullstendig av. Hvis folk trener for å få en sunn kropp og en sunn helse, så er det kjempe bra, men ikke tren bare fordi du skal bli tynn til sommeren. Hvis det er din eneste motivasjon vil du fort bli demotivert når du ikke ser resultater raskt nok.Man legger ikke på seg 20 kg på en uke, og man mister definitvt ikke 20 kg på en uke. Det er en lang prosess som tar tid. Det eneste man ikke kan gjøre er å gi opp. Du kommer til ha dårlige dager, og du kommer til å feile, men uansett hva du gjør; ikke gi opp. Hvis du gir opp er løpet kjørt.

En annen ting som har det har blitt satt mer fokus på er at alle er perfekte som de er. Det er jo noe som fortjener mye fokus. I det siste har folk med former fått ros for å legge ut bilder av kroppen sin på nett. Jeg syntes det er veldig gøy å se at man ikke er nødt til å skjule seg lenger. Men det jeg ikke liker er at jo mer positive tilbakemeldinger formfulle jenter får, jo mer negative tilbakemeldinger for de som er tynne. Hvis man er født naturlig tynn og ikke kan noe for det, blir man sett ned på med en gang. Da kan kommentarer som "alt fot tynn", "æsj, jeg ser beina dine" og "treningsnarkoman" komme slengende mot deg. Hadde det vært ei jente med former som la ut et bilde av seg selv hadde alle skrevet "stolt av deg", "du er perfekt" og "forbilde" til henne. Hun er som hun er og kan ikke så mye for det, men det er jo den tynne jenta også. Hun er som hun er og kan ikke så mye for det, hvorfor skal hun da få negative tilbakemeldinger. Det er ikke noe galt i at jenter med former får hyggelige tilbkemleidnger, det er en utrolig forbedring. Men før var det kun tynne jenter som fikk det, og det med former ble sett på som "feite", nå er det motsatt. Det som har former er "heltene" mens de som trener og har en markert kropp, de er "treningsnarkomane" eller "sykelig tynne". Hvorfor kan ikke alle være "helter"? 
Hvorfor kan ikke alle være stolte av seg selv, hvorfor kan ikke alle være perfekte som de er? Jeg syntes alle fotjener creds for å tørre å legge ut bilder av kroppen sin uansett hvordan de ser ut. Har hun helt flat mage, fint for henne. Har hun store pupper og lår, fint for henne. Har hun store muskler, fint for henne. Har hun stort mellomrom mellom bena, fint for henne. Ingen skal få negative tilakemeldinger for hvordan en ser ut. Og det at noen er "kjente" eller "kjendiser" er ingen unnskyldning. Man kan fort tenke at de er vandt til det, og at de ikke tar seg nær av det, men selvom du får hundre kommentarer på hvor fin koppen din er husker du bare den ene som sa at du var sykelig tynn eller for feit. Dette merker jeg spesielt blant toppbloggere. De har lagt stort fokus på trening i det siste. Alikevel får de negatove kommentarer mot seg. Hvis jeg hadde trent meg fram til mitt syn på en fin kropp hadde jeg selvfølgelig lagt ut bilder av meg selv. Jeg hadde vært kjempe stolt, og det er nok disse jentene også, men så kommer noen å sier mye dritt om dem. Hva skal man tenke da? Når man endelig har oppnådd noe man er stolt av, så skal man bli sett på som "dårlig forbilde" med en gang. Hvis man er tjukk er man dårlig forbilde, hvis man er tynn er man dårlig forbilde og hvis man er godt trent er man dårlig forbilde. Man kan ikke gjøre annet å være slik man selv ønsker å være.

Til slutt vil jeg bare si elsk kroppen din akuratt sånn den er nå. Selvom du vil endre på noe eller kanskje mye, så elsk deg selv for sånn du er. Hvis du ønsker å gjøre endringer på kroppen din, så gjør sunne endringer. Ikke slutt å spis. Ikke tren 7 dager i uken, 5 timer hver dag. Ikke spis for mye for å få former. Gjør alt med måte, og elsk deg selv hele veien! Og helt til slutt, ta til det alt det positive, men prøv å stenge ute det negative. Det er mye lettere sagt enn gjort, men prøv. De som sier noe negativt er ikke verdt det. Det prøver å trekke deg ned, for at dere skal være på samme nivå. De rakker bare ned på de som er lenger oppe enn seg selv.Håper dette åpnet øynene til noen av dere!!

ELSK DEG SELV, FOR DU ER PERFEKT!

Skrevet 08.07.2013 kl. 19:40. Ligger i kategorien Mine tanker og meninger. 8 kommentarer


Velkommen til min blogg! Jeg setter veldig stor pris på at du tok turen innom, og håper du legger igjen noen spor slik at jeg evt. kan besøke din. Legg meg gjerne til som venn her inne :)


Kategorier


AntrekkBack To SchoolBloggFavoritterFotoHårInnkjøpMine tanker og meningerMoteMusikkSkjønnhetVideoDesign og koding av


.Annonser


hits